Image

Bygger 265 hyresrätter i Göteborg

Bygg/Arkitektur Stig Hedlund Fastighetsförvaltning uppför 265 hyresrätter i södra delen av centrala Göteborg, strax före gränsen till Mölndals kommun. Byggnationen för Alriks Torg, som det nya området kallas, startar nu i september. Tornstaden har fått totalentreprenaden.
Publicerad den 13 September 2016
Stig Hedlund och Tornstaden bygger hyresrätter i Göteborg. Bild: Stig Hedlund Fastighetsförvaltning
Stig Hedlund och Tornstaden bygger hyresrätter i Göteborg.

Nyproduktionen består av fyra lamellhus med en gård emellan, där Tornstaden även bygger ett underliggande parkeringsgarage för hyresgästerna. Husen är mellan sex till åtta våningar med lägenheter i storleken 1-4 rum och kök. Utöver bostadshus och garage planeras även för kommersiella lokaler i markplan.

- Projektet är ett samverkansprojekt med Stig Hedlund Fastighetsförvaltning, där Tornstaden har varit involverade redan i projekteringsfasen inför bygglovskedet och nu även fått förtroendet att ansvara för byggnationen, säger Erik Olofsson, avdelningschef och ansvarig för projektet hos Tornstaden.

- Det är med stor glädje och stolthet som vi nu kan börja genomföra denna bostadsbyggnation tillsammans med Tornstaden. Vi har, på ett genomtänkt och förtroendeskapande sätt, tillsammans projekterat fram slutprodukten, som vi efter färdigställande kommer lägga in i vårt fastighetsbestånd för egen förvaltning. Dock kommer själva uthyrningsprocessen att ske i samarbete med Boplats i Göteborg, säger Claes Salomonsson, vd för Stig Hedlund Fastighetsförvaltning AB.

Samtliga lägenheter beräknas vara inflyttningsklara under första kvartalet 2019.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Finska snabbväxaren: "Vi vill växa med minst 30 procent per år"

Bolag För Fastighetssverige berättar Maria Frid, vd för samhällsfastighetsutvecklaren Hoivatilat AB, mer om bolagets femte investering i Sverige och vad som komma skall: "Vi har höga ambitioner"

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY