Image
Byggcheferna deltar på Pride för första gången. Bland annat håller Byggchefernas ordförande Kajsa Hessel i ett föredrag i samarbete med RFSL.
Byggcheferna deltar på Pride för första gången. Bland annat håller Byggchefernas ordförande Kajsa Hessel i ett föredrag i samarbete med RFSL. Bild: Byggcheferna

Byggcheferna debuterar på Pride

Bolag För första gången deltar Byggcheferna, branschföreningen för ledare i samhällsbyggnad, i Pride Stockholm.
Publicerad den 31 Juli 2019

Unga väljer bort att arbeta i byggbranschen på grund av machokulturen. Vad behöver vi göra för att få branschen att bli ett självklart yrkesval för hbtq-personer? Det är frågan i fokus när Kajsa Hessel och tre andra branschrepresentanter samlas för att diskutera hbtq-personers inkludering i byggbranschen.

- Byggcheferna strävar efter en byggbransch där alla är lika välkomna. Inte i första hand av välvilja, utan för att det faktiskt är helt nödvändigt, säger Kajsa Hessel, ordförande i Byggcheferna.

Tidigare undersökningar bland Byggchefernas medlemmar visar att nästan varannan chef upplever fördomar mot homosexualitet i branschen. Lika många tror att företagen tappar kompetens på grund av en machokultur.

- Alla i ledande position kan göra stor skillnad och visa att byggbranschen är för alla. Därför deltar vi i år i Pride, säger Kajsa Hessel.

I morgon torsdag 1 augusti klockan 14 pratar Byggchefernas ordförande Kajsa Hessel i Pride House på ett seminarium arrangerat av RFSL.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige