Image

Bygg Fast och Hemfosa byggstartar i Haninge

Bostäder Bygg Fast och Hemfosa fastigheter påbörjar nu bygget av 300 bostäder i Ribby ängar. Hyresrätterna kommer att erbjudas till dem som jobbar inom försvaret i Haninge.
Publicerad den 3 Oktober 2012

Försvarsminister Karin Engström, kommunstyrelsens ordförande Martina Mossberg (M) och stadsbyggnadsnämndens ordförande Peter Olevik Dunder (FP) är med och tar första spadtaget i dag klockan 16.

– Försvarsmakten är en stor arbetsgivare i Haninge och det är viktigt att försvarsanställda erbjuds möjlighet att bo i kommunen. Västerhaninge, liksom övriga Haninge, har behov av fler bostäder och det är med stor glädje som jag ser dessa lägenheter börja byggas, säger Martina Mossberg (M), kommunstyrelsens ordförande.
– Närheten till Västerhaninge centrum, pendeltåg och Berga gör Ribby ängar idealiskt för nya bostäder för försvarsanställda. Vi bygger för att inkludera alla i samhället. Soldater och sjömän ska också vara en del i staden, avslutar Peter Olevik Dunder (FP), stadsbyggnadsnämndens ordförande.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige