Image

"Bygg en stor rondell under Göteborg"

STADSUTVECKLING Västsvenska industri- och handelskammaren vill bygga en jättelik rondell under Göteborg. Tunneln beräknas kosta runt 30 miljarder och byggtiden blir sju till åtta år. Men politikerna är negativa.
Publicerad den 9 April 2008

- Många välbesökta ställen i Göteborg ligger ändå i en cirkel omkring stan. Detta skulle lösa problem med trängsel och avgaser, säger vd Anders Källström till GT.

Rondellen skulle gå via evenemangsstråket med Liseberg, Östra Nordstan, Lindhagen, Järntorget, Sahlgrenska och Chalmers. Anders Källström menar att lösningen skulle frigöra massor av mark och även ha goda effekter för miljön.

- Vi är positiva till bilar, lastbilar och kollektivtrafik och anser att det är en förutsättning för ett modernt samhälle. Det är inte bra för miljön, men i rondeller finns det ju inte korsningar, så man skulle inte behöva stanna alls lika mycket, säger han.

Politikerna säger enligt Källström: "det här går inte, det har vi inte tänkt oss".
Han tror ändå att idén är genomförbar på sikt.
- Det är en blötläggningsprocess. När man kommer med en sådan här idé tycker de ju att man är en idiot. Vi lade fram förslaget redan för ett år sedan, men det är en mental kollektiv process, det måste få sjunka in och diskuteras, säger han till GT.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige