Image
Bild: Eddie Ekberg

Bucht på Expo Real med nya uppgifter

Expo Real Det är fjärde gången Marie Bucht är på Expo Real. Men första gången i NCC-kostym. På Newsec-tiden var hon med och kände av marknaden, nu letar hon investerare och samarbetspartners. - Det är otroligt stimulerande och spännande, säger hon.
Publicerad den 10 Oktober 2012
Bild: Eddie Ekberg
Marie Bucht. Foto: Eddie Ekberg. Bild: Eddie Ekberg
Marie Bucht. Foto: Eddie Ekberg.

Marie Bucht lämnade Newsec i våras och har nu varit ett halvår på NCC Property Development som utvecklar fastigheter för kontor, handel och logistik. Det är också första gången hon är på Expo Real som NCC-anställd.

- Det är väldigt annorlunda. Dels så är ju NCC ett så stort bolag med massor av medarbetare i bland annat Norden, Tyskland och Baltikum och jag försöker hinna träffa de som är här på mässan. Vi har ett 50-tal medarbetare på plats, varav en tredjedel är tyskar. Sedan är ju NCC den största bostadsutvecklaren i hela Tyskland så det är klart att det ger avtryck, säger Marie Bucht.

För hennes personliga uppdrags del på Expo Real är det också mycket som skiljer sig åt mot tidigare.

- Mitt uppdrag är bland annat att träffa investerare, uppvakta banker och hitta samarbetspartners.

Hon har en attraktiv säljportfölj med sig till Expo Real.

- Vi har uppemot tre miljarder till salu som vi diskuterar här på Expo Real. Det är till exempel Triangeln i Malmö, Ullevigatan i Göteborg, ett stort paket i Finland och ett logistikprojekt i Tallin. Intresset är jättestort, vi har fördel av att vi erbjuder tyskarna precis det de efterfrågar, säger Marie Bucht.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige