Image

Bryngelson blir börs-ordförande

Bolag Håkan Bryngelson är för närvarande ordförande i Almega och Almega Tjänsteförbunden, Tengbom och fastighetsbolaget Hemsö samt vice ordförande i Svenskt Näringsliv. Han är också styrelseledamot i bland annat Volvo Aero. Nu blir han dessutom styrelseordförande för ett av branschens största börsbolag
Publicerad den 9 Februari 2011
Håkan Bryngelson. Foto: David Schmidt. Bild: David Schmidt.
Håkan Bryngelson. Foto: David Schmidt.

Håkan Bryngelson föreslås bli styrelseordförande för Kungsleden vid årsstämman 2011.

Per-Anders Ovin, Leif Garph, Jan Nygren och Jonas Nyrén har meddelat valberedningen att de inte står till förfogande för omval.

Övriga nyval är Joachim Gahm, Lars Holmgren och Biljana Pehrsson. Valberedningen föreslår därutöver omval av de nuvarande ledamöterna Charlotta Wikström, Kia Orback Pettersson, Magnus Meyer och Thomas Erséus.

Håkan Bryngelson var under åren 1996-2008 verkställande direktör i Vasakronan. Han har tidigare också varit verkställande direktör i LIC Care. Håkan Bryngelson är för närvarande ordförande i Almega och Almega Tjänsteförbunden, Tengbom Gruppen och Fastighetsbolaget Hemsö (ägs till lika delar av Kungsleden och 3:e AP Fonden) samt vice ordförande i Svenskt Näringsliv. Han är också styrelseledamot i bland annat Volvo Aero.

Joachim Gahm är styrelseledamot och founding partner i Sustainable Growth Capital SGC. Han var tidigare verkställande direktör i E. Öhman J:or Investment samt aktiechef och vice verkställande direktör i E. Öhman J:or Fondkommission. Joachim Gahm är styrelseledamot i Arise Windpower.

Lars Holmgren var ekonomi- och finansdirektör i Lantbrukarnas Riksförbund, LRF fram till 2010. Han har tidigare varit styrelseledamot i Klövern samt styrelseordförande och ledamot i Diös Fastigheter. Lars Holmgren är styrelseledamot i Svensk Markservice.

Biljana Pehrsson är vice verkställande direktör i East Capital Private Equity och ansvarig för investeringar i fastighetsrelaterad verksamhet. Tidigare har hon bland annat arbetat som verkställande direktör för Centrumutveckling Håkan Karlsson. Biljana Pehrsson är styrelseledamot i Vasallen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige