Image

Brunswick rekryterar fd Swedbankprofil

Karriär Brunswick Real Estate, som nyligen framgångsrikt avslutat kapitalanskaffningen till sin andra fastighetskreditfond och har 8,6 miljarder kronor i förvaltat kapital, rekryterar Jan Eriksson, med 25 års erfarenhet från Swedbank till kreditverksamheten.
Publicerad den 15 Oktober 2018

Jan Eriksson ansluter som fund manager under november månad. Han slutade på Swedbank för tre år sedan och har därefter varit vd på Kilenkrysset respektive Randviken.

Brunswick Real Estate Capital, kreditverksamheten inom Brunswick Real Estate har framgångsrikt stängt sin andra seniorkreditfond med ett kommittat kapital på över 6,6 miljarder kronor. Den är därmed den överlägset största nordiska fonden med inriktning på fastighetskrediter. Investerare är nordiska institutionella investerare, bland annat befintliga investerare i form av Norges största livförsäkringsbolag, Kommunal Landspensjonskasse (KLP), samt svenska Folksamgruppen och PRI Pensionsgaranti.

Jan Eriksson säger:
– Jag ser fram emot att arbeta i en liten tajt och bra organisation med ett starkt varumärke och en produkt som ligger helt rätt i tiden. Jag kan tillföra 25 års erfarenhet från banksektorn och har jobbat i såväl låg- som högkonjunktur. Därtill gillar jag att göra affärer och ha kul på jobbet.

Peter Leimdörfer, Partner Brunswick Real Estate, säger:
– Vi ser en stark efterfrågan från såväl från låntagare som investerare. Vi kommer fortsätta att investera och växa vår kreditverksamhet och välkomnar Jan till Brunswick Real Estate.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige