Image
Kongahälla Shopping.
Kongahälla Shopping. Bild: Adapta Fastigheter/Rstudio

Brunswick finansierar Kongahälla Shopping

Ekonomi/Finansiering Brunswick Real Estate har jämsides med en nordisk institution finansierat utvecklingen av Kongahälla Shopping genom ett lån på totalt 990 miljoner kronor.
Publicerad den 31 Januari 2018

Kongahälla Shopping ägs gemensamt av Adapta Fastigheter och Alecta pensionsförsäkring. Lånet övergår till långsiktig finansiering av fastigheten efter färdigställandet. 
Kongahälla Shopping väntas öppna i mars 2019. Det ska bli ett regionalt centrum med cirka 100 hyresgäster inklusive butiker, restauranger, service, gym, tandläkare och vårdcentral. Med cirka 37 000 kvadratmeter handelsyta är det den största köpcentrumsatsningen på tio år i Göteborgsregionen.

Ungefär 80 procent av arean är i dagsläget uthyrd. Kongahällaområdet växer snabbt med 900 nya lägenheter, ett resecentrum för 6 000 resenärer per dag samt en utbyggnad av det intilliggande regionala sjukhuset.

– Kongahälla Shopping blir en modern mötesplats där människor kan umgås, träna, sköta läkarbesök och göra sina vardagliga ärenden. Vi är glada att kunna erbjuda institutionell finansiering för utvecklingen av Kongahälla Shopping, säger Louise Richnau, Partner på Brunswick Real Estate.

– Med hjälp av institutionellt kapital har vi säkrat en långsiktig finansieringslösning som stämmer väl överens med affärsplanen för Kongahälla Shopping. Denna finansiering tillhandahåller såväl byggnadskreditiv som långsiktig finansiering när projektet är klart, en finansieringslösning som inte var tillgänglig i den traditionella bankmarknaden, säger Per Thörnqvist, finans- och affärsutvecklingschef på Adapta.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Brunswick Real Estate är en nordisk investerare och kapitalförvaltare inom fastigheter. Brunswick bygger oberoende hållbara investeringsplattformar med väl definierade investeringsstrategier, i nära samarbete med nordiska och internationella investerare samt våra lokala partners. Teamet består av cirka 70 personer i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. För mer information, besök: www.brunswickrealestate.com

Läs mer om Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige