Image

Broström tar över efter Blixt

Karriär Savills Investment Management har utsett Peter Broström som ansvarig för den nordiska verksamheten. Han ersätter Håkan Blixt som i förra veckan lämnade bolaget för en ny tjänst som ansvarig för Svearealbeståndet på Scius Partners.
Publicerad den 29 Juni 2015
Peter Broström. Bild: Savills Investment Management
Peter Broström.

Peter Broström kommer fortsätta att satsa på Savills Investment Managements nordiska tillväxt. Sedan starten 2007 har antalet tillgångar ökat betydligt och för närvarande förvaltas tillgångar för 1,1 miljarder euro, varav 18 fastigheter med spridning i samtliga de nordiska länderna. Nyligen öppnades också ett kontor i Köpenhamn för att stärka förvaltnings- och investeringsverksamheten i Danmark.

Peter Broström började på Savills Investment Management som transaktionschef 2008 och ansvarade då för nyförvärven i Norden. 2014 blev han tilldelad rollen som portföljförvaltare för Nordic Retail Fund. Peter Broström har deltagit i förvärv om totalt över en miljard euro för Savills Investment Management.

För att ytterligare förstärka den nordiska verksamheten har Hélène Henning utsetts som chef för asset management i Norden. Hélène Henning började på Savills Investment Management 2012 och har framgångsrikt implementerat förvaltningsplattformen i de Nordiska länderna.

- Vår nordiska verksamhet har vuxit snabbt de senaste åren och vi har en stark position för att fortsätta utöka vår närvaro i regionen. Jag ser fram emot att leda vårt duktiga team mot att uppnå detta mål, säger Peter Broström.

- Peter har haft en central roll i att bygga Savills Investment Managements nordiska plattform och vi är nu en av de större aktörerna i regionen. Peter har ett högkvalitativt investeringsteam och en växande fastighetsportfölj bakom sig och har mycket goda förutsättningar att leda vår nordiska verksamhet i regionen som fortsätter att gynnas av en stark ekonomi och en positiv investeringsmiljö. Vi vill också passa på att tacka Håkan för hans viktiga bidrag till företagets tillväxt under de senaste åren och vi önskar honom all lycka i framtiden, säger Justin O´Connor, koncernchef på Savills Investment Management.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hallengren om konkurserna i beståndet och förvärvsplanerna

Bolag Wihlborgs levererar ett stabilt resultat under rådande omständigheter och balansräkningen är fortsatt stark. Företagets vd Ulrika Hallengren berättar för Fastighetssverige hur de upplever corona i sin vardag, hur det ser ut med konkurser bland hyresgästerna och vilka förvärv de gärna gör.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY