Image

Brostaden tar steget in i centrala Stockholm

Transaktioner Castellums dotterbolag Brostaden gör sitt första förvärv på Kungsholmen i Stockholm – köper för 421 miljoner kronor.
Publicerad den 24 September 2015
Brostaden köper fastigheten Hornsberg 10 på västra Kungsholmen. Bild: Brostaden
Brostaden köper fastigheten Hornsberg 10 på västra Kungsholmen.

Brostaden köper fastigheten Hornsberg 10 på västra Kungsholmen av Index International.

- Det här förvärvet ligger helt i linje med den portföljförflyttning som pågår hos oss. Det känns roligt att vi nu etablerar oss på västra Kungsholmen - ett intressant område där vi har för avsikt att växa,, säger Anders Nilsson, vd för Brostaden.

- Fastigheten har potentiella utbyggnadsmöjligheter som vi med glädje tar oss an, säger Castellums vd Henrik Saxborn.

För Index betyder försäljningen att cirkeln är sluten för den bostadsutveckling i området som företaget inledde 2005.

– Index var en av de första privata bostadsutvecklarna som investerade på västra Kungsholmen. Redan 2005 inledde vi ett målmedvetet arbete med att omvandla en större industrifastighet till ett område med attraktiva bostäder och kontor. Västra Kungsholmen är i dag ett av Stockholms mest populära områden. Vi är stolta över att ha tagit en marknadsposition tidigt och varit en ledande bostadsutvecklare av området, säger Index Internationals vd Rickard Haraldsson.

Index International förvärvade den ursprungliga industrifastigheten från Biovitrum 2005. Denna fastighet har därefter delats upp i flera. På platsen har tre bostadsrättskvarter uppförts om totalt 689 lägenheter. Det underliggande fastighetsvärdet för bostadsfastigheterna uppskattas till cirka 4 miljarder kronor.

- Jag ser den här affären som ett mycket bra exempel på vad vi brukar kalla för kreativ fastighetsutveckling, något vi på Index har arbetat med mycket länge och är väldigt duktiga på, säger Rickard Haraldsson.

År 2009 avyttrade Index fastigheten som inrymmer läkemedelsföretaget Octapharmas huvudkontor. Den nu aktuella fastigheten, Hornsberg 10, omfattar totalt 14 900 kvadratmeter, fördelat på cirka 9 500 kvadratmeter kontor, 2 000 kvadratmeter butik, 1 400 kvadratmeter laboratorium, 400 kvadratmeter restaurang och resterande del lager och förråd. Uthyrningsgraden är 95 procent. Bland hyresgästerna finns bland andra Arbetsmiljöverket.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Arkitekten som blev bostadsentreprenör

Bostäder Milad Barosen är arkitekten som blev bostadsentreprenör. Som vd och medgrundare till co-livingaktören Allihoop vill han bidra till en mer flexibel bostadsmarknad. För Fastighetssverige berättar han om frustrationen över den trasiga bostadspolitiken och hur hans bakgrund i Iran tagit honom dit han är idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY