Image

Bromöllahem prisas för sitt integrationsarbete

Bolag Bromöllahem vinner Fastigopriset 2017 för sitt långsiktiga och medvetna arbete med integration och för ökad mångfald bland medarbetarna.
Publicerad den 18 Maj 2017
Henrik Bergqvist, vd på Bromöllahem. Bild: rejophoto.se
Henrik Bergqvist, vd på Bromöllahem.

– Vi har hela tiden känt att vi har gjort något bra, för bolaget, kommunen och för de personer som vi har anställt. Att få den här utmärkelsen visar att även andra uppskattar det vi har gjort, något vi både är otroligt stolta och glada över och kommer att bära med oss en lång tid framöver, säger Henrik Bergqvist, vd på Bromöllahem.

När Bromöllagem, med sex anställda, 2016 tog över skötseln av kommunens fastigheter behövde åtta personer nyanställas. För att öka mångfalden och integrationen beslutade ledningen att alla nya medarbetare skulle vara boende och arbetslösa i Bromölla kommun och att gruppen skulle bestå av minst 50 procent utlandsfödda.

– Bromöllahem tog chansen att i det lilla göra något stort. Det är en medveten satsning på mångfald och ökad integration i ett företag som i dag har 14 anställda, säger Mona Finnström, vd på Fastigo.

Fastigopriset delas i år ut för åttonde gången. Syftet är att synliggöra fastighetsbranschen som en attraktiv bransch att arbeta i och att premiera de bästa arbetsgivarna.

Förutom vinnaren Bromöllahem tilldelas fyra företag ett hedersomnämnande för sitt arbete med ökad integration i ett arbetsgivarperspektiv; AB Helsingborgshem, Förvaltnings AB Framtiden, HSB Göteborg samt HSB Skåne.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige