Image
Fastigheten som ska uppföras i Motala.
Fastigheten som ska uppföras i Motala. Bild: M&G

Brittiska jätten gör ny svensk vårdfastighetsinvestering

Transaktioner Efter premiärköpet på Gotland slår M&G Real Estate på nytt till och investerar i svenska vårdfastigheter.
Publicerad den 15 Maj 2019
Thorsten Slytå. Bild: M&G Real Estate
Thorsten Slytå.

M&G Real Estate köper äldreboende under uppförande i Motala. Ett 25-årigt hyresavtal för fastigheten är tecknat med Motala kommun. Med 32 procent av befolkningen över 65 år – en kraftig ökning med 21 procent under de senaste tio åren – anser M&G att det finns en särskild brist på specialbyggda vårdhem i Motalatrakten.

Det är fondens andra affär inom den svenska vårdhemssektorn. Affären gör det möjligt för kommunen att tillhandahålla högkvalitativa lokaler för lokalsamhället, samtidigt som M&G:s investerare erbjuds inflationsbundna kassaflöden säkrad av en statlig hyresgäst.
– Vi är väldigt nöjda med att ha gjort ännu ett förvärv för vår long income-fond i Sverige. Det är vårt andra förvärv inom vårdsegmentet, en intressant sektor då det finns ett underskott om 700 äldreboenden fram till 2026 för att klara av efterfrågan från rikets kommuner. Med detta förvärv så stärker vi ytterligare vår position i Norden och vi har nu 17 fastigheter under förvaltning till ett värde av drygt 7,8 miljarder kronor, säger Thorsten Slytå, Nordenchef på M&G Real Estate.

Bernstrom & Partners har varit rådgivare åt säljaren.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Jula-chefen: Många aktörer i detaljhandeln går bra

Bolag Jula slog ett nytt försäljningsrekord i maj och fysiska butiker står för nästan hela omsättningen. Företagets vd Joachim Frykberg förklarar för Fastighetssverige vad som ligger bakom de fortsatta framgångarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY