Image

Brinova och Peab i logistikprojektaffär

Transaktioner Brinova säljer 50 procent av ett bolag som sysslar med logistikprojektutveckling i Burlöv och Helsingborg. Köpare är Peab, och det totala projektutvecklingsvärdet uppgår i dag till 95 miljoner kronor.
Publicerad den 3 Januari 2011
Anders Silverbåge. Bild: Brinova. Bild: Brinova
Anders Silverbåge. Bild: Brinova.

Brinova gör en vinst på två miljoner kronor.

Bolaget arbetar med att utveckla ett område kring Sunnanå i Burlöv, Malmö och Tostarpsområdet strax öster om Helsingborg.

I Helsingborg omfattas bolaget av den nya terminalen för Globex Transport AB som är under uppförande.

- Det finns stora fördelar för Brinova att ha en partner med kompetens inom bygg och exploatering i de stora projekt vi driver inom logistik. Att ha Peab AB, en av nordens största byggbolag, som samarbetspartner kan väsentligt snabba upp processen från idé till färdig produkt, säger Brinovas vd Anders Silverbåge.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY