Image
Per Johansson.
Per Johansson. Bild: Brinova

Brinova köper projektfastigheter i Kristianstad

Transaktioner Brinova köper två fastigheter, Kristianstad Bajonetten 3 och 6. Fastigheterna som förvärvas som projektfastigheter för bostäder, förskola och livsmedelsbutik, är centralt belägen med ett attraktivt bostadsläge.
Publicerad den 28 Mars 2019

Transaktionerna sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 49,8 miljoner kronor, med en möjlig tilläggsköpeskilling baserad på ett ytterligare fastighetsvärde om 18,2 miljoner kronor.

En detaljplan har vunnit laga kraft under senhösten 2018 som medger produktion av bostäder, totalt en byggrätt om cirka 26 000 kvadratmeter. En avsiktsförklaring finns tecknad med Kristianstads kommun att i befintlig byggnad uppföra en förskola om 1 800 kvadratmeter med ett 20-årigt hyresavtal, vid tecknande av detta avtal utlöses tilläggsköpeskillingen om 18,2 miljoner kronor. I fastigheten finns en befintlig livsmedelsbutik om 1 900 kvadratmeter uthyrd till Willys, samt underjordiskt parkeringsgarage om 195 platser.

Transaktionen är att betrakta som en närståendetransaktion och villkoras av beslut på Brinovas bolagsstämma.

Vd Per Johansson kommenterar tillträdet:
– En affär som ger oss möjligheten att ytterligare förstärka vår position i Kristianstad, med möjlighet att på ett attraktivt läge kunna producera cirka 200 hyresrätter och öka vår andel inom samhällsfastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Arkitekten som blev bostadsentreprenör

Bostäder Milad Barosen är arkitekten som blev bostadsentreprenör. Som vd och medgrundare till co-livingaktören Allihoop vill han bidra till en mer flexibel bostadsmarknad. För Fastighetssverige berättar han om frustrationen över den trasiga bostadspolitiken och hur hans bakgrund i Iran tagit honom dit han är idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY