Image

Brinova hyr ut till Carema Care

Uthyrning Brinova köpte i november en fastighet i Beckomberga, Stockholm för fem miljoner kronor. Nu har bolaget tecknat ett tolvårigt hyresavtal med Carema Care, och investerar 50 miljoner kronor i att renovera och anpassa fastigheten.
Publicerad den 23 December 2010

Fastigheten Beckomberga 1:7 omfattar 2 900 kvadratmeter, varav uthyrningsbar yta är 2 740 kvadratmeter. Det hela ska bli ett modernt omsorgsboende med 34 lägenheter.

Carema Omsorg tillträder fastigheten i slutet av 2011.

Brinova närmar sig nu 250 miljoner kronor i investeringar inom affärsområde Omsorg under 2010. Målet är att investera minst 500 miljoner kronor inom tre år.

- Det är glädjande att få vara med att utveckla en fastighet som länge stått tom inom ett attraktivt bostadsområde i Stockholms omedelbara närhet. Beckombergas gamla sjukhusområde har under de senaste åren förtätats och Stockholmarna kommer att kunna erbjudas ett modernt äldreboende i en fantastik bostadsmiljö. Carema Care AB är en stark hyresgäst som kommer att kunna tillföra mervärden för de boende och ett stort engagemang i omvårdnaden vilket borgar för ett framgångsrikt äldreboende, säger Henry Fors, Brinovas affärsområdeschef för Omsorg.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige