Image

Briggen köper för 89 miljoner kronor

Transaktioner Briggen köper en kontorsfastighet i Fosie/Jägersro för 89 miljoner kronor. Briggen har också inlett en nyproduktion i Helsingborg.
Publicerad den 21 November 2012

Fastigheten Nejlikebuketten 4 i Fosie/Jägersro har ett flertal sammanbyggda kontorsbyggnader i två plan och omfattar 6 560 kvadratmeter fördelade på ett 20-tal hyresgäster. Briggen äger sedan tidigare grannfastigheterna Nejlikebuketten 6 samt Sändaren 1, där Briggen för närvarande färdigställer Migrationsverkets nya Malmökontor.

– Med förvärvet förstärker vi våra möjligheter att erbjuda våra kunder bra och kreativa arbetsmiljöer i ett kommunikativt starkt läge, säger Joakim Persson, affärsutvecklingschef på Briggen.

Tillträde sker i december 2012. Byggnaden är uthyrd till 82 procent.

- Säljaren vill inte att vi berättar vilka de är i det här läge. De ska gå ut med det själva, säger vd Gunnar Östenson.

På Väla Södra, Helsingborg, har Briggen påbörjat nybyggnation av 2 450 kvadratmeter kontors- och lagerlokaler. Investeringen beräknas uppgå till 35 miljoner kronor och vara färdigställd under tredje kvartalet 2013. Den nya byggnaden är fullt uthyrd till Bravida som är kund hos Briggen sedan tidigare.

– Vi är glada över att vi fått fortsatt förtroende av Bravida och att vi dessutom får bygga en helt ny anläggning till dem. Vi kommer att fortsatt hålla fokus på att leverera hög service och därigenom möjliggöra för Bravida att utveckla sin verksamhet optimalt, säger Matts Borgström, fastighetschef på Briggen.

Briggen har beslutat att vid nyproduktion och större ombyggnationer alltid miljöklassa byggnaden enligt Miljöbyggnad och EU Green Building.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Johansson om Helix och Oscars kamp: "Han ska ha credd"

Bolag Oscar Properties kris har inte gått Fastpartners vd Sven-Olof Johansson obemärkt förbi – men han försäkrar att framtiden för Helix, etapp två av Norra Tornen, inte påverkas av samarbetspartnerns utsatta läge. För Fastighetssverige berättar han mer om projektet och synen på affärskollegan Oscar Engelbert.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY