Image
Bild: Givakt

Briggen bygger utan klara kontrakt

Bygg Castellums dotterbolag Briggen har påbörjat ett nybygge av en 6 000 kvadratmeter stor kontorsbyggnad i Västra Hamnen, Malmö. För närvarande finns inga tecknade hyresavtal i fastigheten.
Publicerad den 16 Mars 2011
Fullriggaren. Bild: Givakt. Bild: Givakt
Fullriggaren. Bild: Givakt.

- Vi bygger för de hyresgäster som ingen annan bryr sig om. I Västra Hamnen byggs det ofta för de stora hyresgästerna och kanske någon extra småyta. Här siktar vi på att hyra ut mindre kontorsytor, från 250 kvadratmeter och uppåt. De företagen skriver inte kontrakt för så långt fram i tiden, säger Briggens vd Gunnar Östenson till Fastighetssverige.

I Västra Hamnen pågår utveckling av området från industrimark till kontor och bostäder. Investeringen för Briggen ligger på 149 miljoner kronor och byggnaden ska vara färdigställd under våren 2012.

- Hyresmarknaden går som tåget i Öresundsregionen. Vi har ett flertal intressenter till det här huset. Vi har intressenter till hela huset också, säger Gunnar Östenson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Castellum AB på Branschguiden

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige. Fastigheternas värde uppgår till 87,5 miljarder kronor och utgörs i huvudsak av lokaler för kontor, lager/logistik och samhällsfastigheter med en uthyrningsbar yta om 4,4 miljoner kvm. Castellum verkar genom en decentraliserad organisation med stark lokal närvaro i ett 20-tal städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors.<br /> Castellum har under 2017 tilldelats flera utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete, bland annat Global Sector Leader av GRESB vilket innebär att Castellum rankas som etta i världen inom sektorn kontors- och logistiklokaler samt nivå guld för bolagets hållbarhetsrapportering från EPRA (European Public Real Estate Association). Castellum är dessutom som enda nordiska fastighets- och byggbolag invald i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), som inkluderar...

Läs mer om Castellum AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Arnhult: Därför lämnar Klövern Karlstad

Bolag Klövern säkrar miljardintäkter när man säljer alla sina fastigheter i Karlstad. För Fastighetssverige berättar Rutger Arnhult om anledningen till försäljningen och framtida investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY