Image

Briggen bygger åt Puma

Uthyrning Det är Puma som är hyresgäst i Briggens nybyggnation i Berga, Helsingborg.
Publicerad den 14 Juni 2013
Briggen bygger och hyr ut till Puma i Helsingborg. Bild: Briggen
Briggen bygger och hyr ut till Puma i Helsingborg.

Det nya hög- och plocklagret omfattar 9 700 kvadratmeter och ska stå klart under sista kvartalet av 2014. Puma Nordic, Puma Cobra Golf och Tretorn kommer att ha verksamhet i byggnaden.

- Det betyder mycket för oss att kunna bidra till våra kunders utveckling. Vi är naturligtvis glada och stolta över att Puma gett oss förtroendet att utveckla en ny lager- och logistikbyggnad där Puma kommer att ha en halvautomatisk lagerhantering, säger Briggens vd Gunnar Östenson.

Puma Nordic AB driver Pumas verksamhet i Norden med försäljnings- och logistikfunktioner. Bolaget omsätter omkring en miljard kronor och har 160 anställda. Sedan 2002 då Puma blev hyresgäst hos Briggen har företagets omsättning mer än tredubblats med bibehållen lönsamhet.

- Vi har framgångsrikt kunnat utvecklas och växa med Briggen i tio års tid nu och hoppas kunna göra det i fortsättningen också. Vårt avtal om en nytt och modernt lager- och logistikcentrum är en viktig del i vår strävan att växa på den nordiska marknaden. Genom att koncentrera vår lagerverksamhet till Helsingborg befäster vi Pumas starka ställning i Norden, säger Puma Nordics vd Peter Bedsted.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige