Image

Bricknova köper mark i Spanien och bildar dotterbolag

Bolag Bricknova förvärvar tillsammans med investerare 13 000 kvadratmeter mark i spanska Costa del Sol.
Publicerad den 24 April 2018

Enligt en nyligen gjort värdering från Engel & Völkers är hela affären beräknad till crika 13,5 miljoner euro i omsättning. Bricknova öppnar i samband med förvärvet kontor i Marbella och bildar ett dotterbolag i Spanien.

– Förvärvet av marken och den planerade försäljning av villorna är i fas med bolagets planer på expansion och följer även de riktlinjer vi har för vår portfölj av fastigheter. Planen är att dela upp marken och bygga villor med skandinavisk arkitektur i kombination med Spanska moderna influenser. Att differentiera portföljen med fastigheter även utanför Sveriges gränser är något vi ser positivt på, säger Orlando Villacrez, vd för Bricknova.

Cano & Cano Law Firm i Spanien samt Grant Thornton och Kriström Advokatbyrå i Sverige har varit rådgivare inför förvärvet och transaktionen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Grant Thornton på Branschguiden

Grant Thornton är ett av Sveriges snabbast växande revisions- och konsultföretag med över 1250 medarbetare på 24 orter runt om i Sverige. Grant Thornton är medlem i det internationella nätverket Grant Thornton International Ltd, som har fler än 47 000 medarbetare och finns i över 133 länder.
Grant Thornton erbjuder tjänster inom revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning och är stolta över att över att vi har tilldelats utmärkelsen Sveriges bästa arbetsgivare 2017.
I branschgruppen Real Estate and Construction (”Fastighetsgruppen”) har Grant Thornton samlat sin speci...

Läs mer om Grant Thornton på Branschguiden

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY