Image

BRF-medlemmar hotar stämma byggjätte

JURIDIK Dyrare lån och en trögare marknad leder till att många försöker dra sig ur bostadsköpet. Men straffavgifterna är höga. Nu hotar BRF Glassbåten i Nacka Skanska med stämning.
Publicerad den 20 November 2008

Anledningen är att man anser att Skanska borde hjälpa dem som hamnat i ekonomisk knipa bland annat i och med att husen sjunkit i värde så kraftigt.

Skanska å sin sida menar att bostadsköparna förbundit sig att genomföra affären och hotar med skadestånd i form av bland annat uteblivna månadskostnader.

Häromdagen skickade så 19 medlemmar i BRF Glassbåten ett gemensamt brev till Skanska där de vädjar om korrigerade ekonomiska villkor. På Skanska vill man inte uttala sig om fallet.

- Det här ärendet vill vi helst sköta med de boende på egen hand, säger informationschefen Björn Nilsson till SvD.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige