Image

Bravida tar sjukhusuppdrag i Tromsö

Bygg/Arkitektur Universitetssjukhuset i Tromsö, Norge, byggs ut. Bravida kommer att installera el, vs och ventilation till ett ordervärde av cirka 280 miljoner norska kronor.
Publicerad den 5 Oktober 2015

Projektet består av anpassning av befintliga byggnader, utbyggnad av en existerande flygel och uppförande av en ny flygel samt två nya mellanbyggnader. Byggnaderna kommer att inrymma polikliniker, akutmottagningar, operationsavdelningar, intensivvård, övervakning, laboratorier, administrativa funktioner och tekniska rum.

– Vi har precis avslutat det omfattande installationsarbetet på det nya Östfold-sjukhuset i Norge där vi installerat el, vs, ventilation och säkerhet. Teknik- och konstruktionsmetoden för det här projektet är densamma som användes i Östfold. Det gör att vi kan använda oss av våra erfarenheter både från det projektet och andra sjukhusprojekt vi genomfört. Det nya uppdraget stärker även vår vs- och ventilationsverksamhet såväl regionalt som nationellt i Norge, säger Mattias Johansson, vd och koncernchef i Bravida.

– Bravida kommer att ha ett stort fokus på planering och logistik så att den värdeskapande tiden i projektet blir så stor som möjligt, samt att vi installerar på ett effektivt sätt. Det är viktigt för oss att våra medarbetare arbetar på en säker arbetsplats, därför står arbetsmiljön alltid i fokus för oss, säger Tore Bakke, divisionschef Bravida Norge.

Planeringsarbetet pågår för närvarande och projektet ska vara redo för provdrift 1 november 2017.

Generalentreprenören för projektet är Consto AS.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige