Image
Bild: Grönklittsgruppen AB

Branscherfaren trio blir huvudägare i Grönklittsgruppen

Bolag BOS Holding tar över – ska utveckla anläggningarna.
Publicerad den 29 Juli 2021

Efter försäljningen av Grönklittsgruppens campingverksamhet Svenska Campingpärlor AB till United Camping-koncernen, består numera bolaget enbart av verksamhetsbenet skiing & outdoor, som drivs på anläggningarna Orsa Grönklitt och Tänndalen.

Styrelsen i Grönklittsgruppen har som del av den strategiska utvärderingen konstaterat att det finns stor utvecklingspotential, inklusive oexploaterad mark, i både Orsa Grönklitt och Tänndalen. Då samordningsvinsterna mellan skiing & outdoor och United Camping-koncernens kärnverksamhet camping är mycket begränsade, har huvudägaren i Grönklittsgruppen (United Camping-koncernen, cirka 72 procent ägande) efter diskussioner med flertalet parter valt att avyttra samtliga aktier till BOS Holding AB.

BOS Holding AB representeras via bolag av Göran Bronner, Staffan Olsson och Johan Strömberg - samtliga med omfattande erfarenhet och kompetens inom fastighetsutveckling men även försäljning av skidutrustning. Göran Bronner (genom Lovima AB) äger per idag cirka 10 procent av Grönklittsgruppen.

Johan Söör, VD för United Camping-koncernen som driver First Camp, Skandinaviens största campingkedja:
– Att driva campingar och skidanläggningar kräver specialiserad kompetens. United Camping-koncernen har efter en strategisk utvärdering valt att fokusera på camping och förstärka positionen som Skandinaviens klart största campingkedja. Vi har därför letat efter en ny, långsiktig huvudägare som önskar att satsa på skidverksamheten och har rätt kompetens för att ta vara på utvecklingspotentialen i Orsa Grönklitt och Tänndalen.

Göran Bronner, representant för BOS Holding AB, kommenterar affären.
– Det känns oerhört spännande att ha fått möjligheten att bli huvudägare till Grönklittsgruppen. Vi är några privatpersoner som via bolag kommer fortsätta att utveckla de två fina anläggningarna i Tänndalen och Grönklitt.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Arnhults – Sveriges starkaste familj?

Karriär Mia Arnhult tillhör de mest vältränade i branschen. Nu kämpar M2:s vd tillsammans med barnen om titeln "Sveriges starkaste familj".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY