Image

Branschens mest uthållige vd?

Karriär I Fastighetssveriges senaste pappersmagasin presenteras en av branschens mest uthålliga vd:ar. - Visst har jag nytta av det även i arbetet. Att bygga bolag handlar om att hålla ut, det är inget sprintlopp, säger Henrik Granström, 39, Newsecs nye vd.
Publicerad den 11 September 2012
Henrik Granström. Bilder: David Schmidt. Bild: David Schmidt
Henrik Granström. Bilder: David Schmidt. Det råkade vara cirkus i närheten vid foto-tillfället... Bild: David Schmidt
Det råkade vara cirkus i närheten vid foto-tillfället...

Henrik Granström, uppvuxen i lappländska Vilhelmina, ser sig själv som en typisk norrlänning; tycker om att jaga, fiska och vandra i fjällen.

- Jo, jag är en sådan som kör med tre extralysen på bilen, skrattar han.
I det norrländska finns också envisheten, vinnarskallen – som har fört honom både till toppen på Newsec och genom fysiska utmaningar som de flesta av oss tycker är ganska vansinniga.

- Det mest extrema jag har gjort var väl Styrkeprøven, ett cykellopp på 54 mil, från Trondheim till Oslo. Det tog över 20 timmar, och det regnade de första 35 milen. De sista timmarna var helt fruktansvärda. Ett annat lopp som var i klass med det var Jotunheimen Rundt, 43 mil långt, upp på tre höga fjäll, och en sammanlagd stigning på 4 600 höjdmeter. Loppets slogan var ”för de tuffaste av de tuffa”, och det var verkligen hårt.

Genom åren har Henrik Granström också genomfört ett antal Vätternrundor, Vasalopp och Iron Mans (triathlondisciplinen som inleds med 3,8 kilometer simning, varefter man cyklar 18 mil och avslutar med att springa ett maraton, 42 kilometer).

- Men triathlon är egentligen inte min grej, vi norrlänningar simmar ju aldrig, säger Henrik Granström.


Läs hela artikeln, där Henrik Granström ger sin syn på sin nya roll, i Fastighetssveriges senaste pappersmagasin. Du hittar det här, och artikeln om Granström finns på sidorna 26-28.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Corem säljer Gallerian Kvasten i Kalmar

Ekonomi/Finansiering Lokala medier rapporterar att Gallerian Kvatsen i centrala Kalmar stått tom under en längre tid. Fastighetssverige ringde upp Corems transaktionschef Peeter Kinnunen för att få veta mer om försäljningen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige