Image

Boverket: Trafikbuller är inte ett hinder för bostadsbyggande

Sverige Den 29 december 2016 presenterade Boverket en delredovisning av det uppdrag att utvärdera bullerförordningen som myndigheten fick i december 2015. Myndigheten fick också under 2016 ett sent tillägg i uppdraget – att göra en konsekvensanalys av ett förslag om ändring i bullerförordningen som den förra regeringen la ut på remiss. Boverkets slutsats är att en sådan ändring inte är nödvändig och att trafikbuller ej längre är ett hinder för bostadsbyggande.
Publicerad den 18 Januari 2017

Riksdagen har uppmanat regeringen att besluta om ändringar i bullerförordningen enligt det förslag som den förra regeringen skickade på remiss, sommaren 2014. Boverket fick i år ett snabbuppdrag att analysera konsekvenserna av en sådan ändring.

Boverket anser att en ändring i bullerförordningen enligt den förra regeringens förslag inte är nödvändig och skulle inte möjliggöra fler bostäder. Boverkets slutsats är också att trafikbuller inte längre utgör hinder för bostadsbyggandet.

– Förslaget som förra regeringen kom med 2014 skulle enligt Boverkets rapport inte hjälpa bostadsbyggandet i Sverige men det riskerar att leda till sämre boendemiljöer, säger bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Erik Selin om SBB:s bud på Hemfosa – och sitt snabba aktieklipp

Bolag Under oktober månad köpte Erik Selin 480 000 aktier i Hemfosa, till ett värde av cirka 50 miljoner kronor. För Fastighetssverige berättar branschprofilen hur han ser på sitt snabba klipp – och SBB:s bud på Hemfosa.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY