Image
Bild: Steen & Ström

Boulevard - Steen & Ströms nya galleria i Kristianstad

Bygg/Arkitektur Boulevard blir namnet på Steen & Ströms galleriaprojekt i Kristianstad. Detta efter att en namntävling genomförts.
Publicerad den 28 Januari 2013
Bild: Steen & Ström

- Vi smygstartade visserligen namntävlingen redan i början av 2012 men det var efter första spadtaget som förslagen började strömma in, säger Christina Blomberg, marknadsansvarig i projektet.

Namntävlingen avslutades i slutet av november 2012. Drygt hundra personer har deltagit.
Hela sex personer har samtliga föreslagit namnet Boulevard. Ett passande namn anser Steen & Ströms vd Wilner Anderson;

- Med tanke på att fyra av Sveriges sju boulevarder finns i Kristianstad och dessutom omgärdar den nya gallerian, känns det som ett ganska självklart namn.

Charles Larsson, marknadsdirektör på Steen & Ström:

- Namnet är ju även ett varumärke och med det följer en rad juridiska, kommersiella och marknadsföringsmässiga krav. Att namnet gillas av lokalbefolkningen, att det ligger rätt i munnen och är positivt laddat är dock minst lika viktigt som alla funktionella krav.

De lyckliga som föreslagit just Boulevard kommer att uppmärksammas som utlovat i samband med invigningen.

Byggprocessen för gallerians första etapp går enligt planerna och parkeringshuset beräknas kunna tas i drift redan i september i år. Butikerna i Domushuset öppnar i sina nya lokaler i oktober. När Domushuset är evakuerat startar byggprocessen för den andra och slutliga etappen som omfattar Domushuset och gamla resecentrum. Hela gallerian beräknas stå klar för invigning i oktober 2014.

FAKTA/ Projekt Kristianstad Nya Galleria omfattar totalt cirka 86 000 kvadratmeter och kommer med sina cirka 28 000 kvadratmeter handel att innehålla ungefär 70 butiker. Förutom handel omfattar projektet drygt 1 100 parkeringsplatser. Investeringen beräknas till drygt en miljard kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige