Image
Adam Cocozza.
Adam Cocozza. Bild: Botrygg

Botrygg fortsätter expandera i Uppsala

Bostäder Tilldelas mark för ytterligare 125 hyresrätter i Uppsala.
Publicerad den 12 Oktober 2019

I Rosendal söder om Universitetsområdet har Botrygg fått en option för ca 125 lägenheter med hyresrätt. Botrygg skall nu ta fram ett projektförslag för kommunens godkännande varefter ett markanvisningsavtal kommer tecknas.

– Vi är glada att vi fått möjlighet att fortsätta att bygga upp ett förvaltningsbestånd i Uppsala, säger Adam Cocozza, VD på Botrygg.

Stadsdelen Rosendal byggs i fem etapper, där Södra Rosendal kallas etapp 1. Etapp 2 ligger i nordost mot Dag Hammarskjölds väg och etapp 3 norr om Södra Rosendal mellan Torgny Segerstedts allé och Stadsskogen. Botrygg ska även verka för att projektet beviljas det statliga investeringsstödet för hyresrätter med lägre hyror.

– Vi på Botrygg vill kunna erbjuda våra hyresgäster ett prisvärt boende som de upplever ger dem valuta för pengarna. För oss är det en självklarhet att använda oss av investeringsstödet, säger Cocozza.

Botrygg startade i våras byggandet av 172 hyresrätter samt en förskola i Östra Sala Backe. I det projektet arbetar Botrygg och KTH Live in Lab med ett forskningsprojekt som syftar till att kartlägga de boendes påverkan på energiförbrukningen.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Arnhults – Sveriges starkaste familj?

Karriär Mia Arnhult tillhör de mest vältränade i branschen. Nu kämpar M2:s vd tillsammans med barnen om titeln "Sveriges starkaste familj".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY