Image

Bostadsrusning till Telefonplan

BOSTÄDER Intresset för att bo vid Sveriges nya designcentrum är stort. Redan innan bostäderna släppts till försäljning till allmänheten har mer än hälften av lägenheterna i den första etappen bokats av JM:s VIP-kunder.
Publicerad den 18 Februari 2008

På klassisk svensk industrimark vid Telefonplan uppför JM nu den första etappen av drygt 300 bostäder. Här, intill Konstfack, Designens hus och Ture Wennerholms Torg, byggs nu bostadsrättsföreningen Torghusen, som omfattar 113 lägenheter. Inom Telefonfabriksområdet kommer sammanlagt 450 väldesignade bostäder att uppföras under de närmaste åren.

Husen byggs i fyra till sex våningar och får en egen karaktär i samklang med befintlig arkitektur. Fasaderna utförs i ljusa putskulörer. Idéer till utformningen har bland annat hämtats från den befintliga bebyggelsen.

Husen kommer att byggas i souterräng vilket gör det möjligt att skapa annorlunda planlösningar för några av bostäderna. Samtliga lägenheter får antingen gröna uteplatser eller stora balkonger.

Första inflyttning beräknas ske under januari 2009.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige