Image
Bild: Istock

Bostadspriserna fortsatt uppåt under maj

Sverige Både bostadsrätts- och villapriserna i riket ökade med +1 procent i maj. Prisförändringen på årsbasis är för villor oförändrat +1 procent medan bostadsrätter ökat från +1 procent till +3 procent. Detta enligt de senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik.
Publicerad den 10 Juni 2019
Prisstatistik villor. Bild: Svensk Mäklarstatistik
Prisstatistik villor. Prisstatistik bostadsrätter. Bild: Svensk Mäklarstatistik
Prisstatistik bostadsrätter. Prisstatistik fritidshus. Bild: Svensk Mäklarstatistik
Prisstatistik fritidshus.

Bostadsrätter
– Den senaste månaden var priserna oförändrade i centrala Stockholm och Malmö, medan de ökade med +3 procent i Stor-Malmö. I övriga områden noterar vi +1 procent. Årstakterna ligger alla på plus, där Malmöområdet fortsätter sticka ut med +6 och +7 procent i innerstaden respektive storstadsområdet, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

Villor
– Villapriserna ökade med +1 procent i Stor-Stockholm och Stor-Malmö i maj medan de var oförändrade i Stor-Göteborg. Jämfört med samma period förra året är villapriserna oförändrade i Stor-Stockholm medan de ökat med +1 procent i Stor-Göteborg och med +5 procent i Stor-Malmö, konstaterar Per-Arne Sandegren.

Marknaden
– Medelpriset för en villa i under maj var 5,7 miljoner kronor i Stor-Stockholm, 4,8 miljoner kronor i Stor-Göteborg och 4,3 miljoner kronor i Stor-Malmö. Kvadratmeterpriset i de centrala delarna av Stockholm var 86 700 kronor, 60 100 i Göteborg och 32 100 i Malmö, säger Per-Arne Sandegren.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY