Image

Bostadsområde i Vellinge renoveras för 200 miljoner

Bostäder Drygt 200 miljoner kronor investeras i Vellingebostäders största bostadsområde på Tran- och Vipgränden i Vellinge.
Publicerad den 12 November 2015
Tran- och Vipgränden ska renoveras. Bild: Vellingebostäder
Tran- och Vipgränden ska renoveras.

Etappen omfattar byte av samtliga fönster och dörrar, rivning och tilläggsisolering av fasader, betonglagning och målning av betongytor, inglasning av balkong för de hyresgäster som så önskar, armaturbyten. Alla entrédörrar kommer även ersättas med säkerhetsdörrar.

– Områdets typiska och populära karaktär kommer att behållas, men moderniseras och uppdateras. Det nya fasadmaterialet påminner om det tidigare, men har en modernare touch. Färgsättningen blir annorlunda mot idag. Loftgångarna får en neutral ton, medan balkongerna får ett ljusare och mer ombonat intryck. Husen kommer att se nya ut och det blir ett lyft för hela området, säger Anders Larsson, vd för Vellingebostäder.

Husen är byggda under 1970-talet och är en del i det så kallade miljonprogrammet, där en miljon lägenheter skulle byggas i Sverige under perioden 1960-1974. Under årens lopp har Vellingebostäder gjort flera insatser i området och under de senaste åren har bland annat termostater monterats och tak tilläggsisolerats - som ett led i Vellingebostäders energisparprojekt

– Området är trivsamt och jag kan förstå att det är populärt, men husen är i behov av upprustning trots våra tidigare insatser. Jag är glad att vi nu kan erbjuda hyresgästerna detta. Vi kan också erbjuda de boende tillgång till det nya supersnabba bredbandet tack vare fiberuppkopplingen, som nyligen blivit klar, säger Anders Larsson.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Jula-chefen: Många aktörer i detaljhandeln går bra

Bolag Jula slog ett nytt försäljningsrekord i maj och fysiska butiker står för nästan hela omsättningen. Företagets vd Joachim Frykberg förklarar för Fastighetssverige vad som ligger bakom de fortsatta framgångarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY