Image

Börsbolag tar steget över Öresund

Transaktioner Castellum har, genom dotterbolaget Briggen, gjort sin första investering i Danmark – Briggen har för 52 miljoner kronor köpt en fastighet som kommer att bli vakant senare under året.
Publicerad den 16 Mars 2011

- Vi har de senaste fyra åren tittat på den danska marknaden för att göra ett insteg vid lämpligt tillfälle, och nu är vi där, säger Briggens vd Gunnar Östenson till Fastighetssverige.

Den 8 500 kvadratmeter stora fastigheten, belägen i Albertslund, kommer att bli tomställd senare i år.

- Fastigheten är nyligen ombyggd och i bra skick med ett bra skyltläge. Vi ser stora möjligheter med den här fastigheten och tror absolut att vi ska hitta nya hyresgäster.

Är den danska marknaden på väg upp igen?

- Jag vet inte. Danskarna verkar inte veta själva, de har fullt upp med att fokusera på sina balansräkningar. Vi tror i alla fall att det här är en bra investering.- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Castellum AB på Branschguiden

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige. Fastigheternas värde uppgår till 87,5 miljarder kronor och utgörs i huvudsak av lokaler för kontor, lager/logistik och samhällsfastigheter med en uthyrningsbar yta om 4,4 miljoner kvm. Castellum verkar genom en decentraliserad organisation med stark lokal närvaro i ett 20-tal städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors.<br /> Castellum har under 2017 tilldelats flera utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete, bland annat Global Sector Leader av GRESB vilket innebär att Castellum rankas som etta i världen inom sektorn kontors- och logistiklokaler samt nivå guld för bolagets hållbarhetsrapportering från EPRA (European Public Real Estate Association). Castellum är dessutom som enda nordiska fastighets- och byggbolag invald i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), som inkluderar...

Läs mer om Castellum AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Politisk oro skapar intressanta möjligheter på köpsidan"

Bolag Brunswick lanserar nya dedikerade Europabolaget Europi Property Group. För Fastighetssverige berättar vd:n Jonathan Willén om vilka segment och marknader man blickar mot, första budet, framtidsmålen och varför han lämnade Blackstone.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY