Image

Borg öppnar för högre skatt på kommersiella fastigheter

Sverige Finansminister Anders Borg menar att ett område där det finns utrymme att ta in mer skatt än i dag är kommersiella fastigheter. Det sa han i samband med att han presenterade budgetpropositionen för 2014.
Publicerad den 18 September 2013
Anders Borg. Bild: Regeringskansliet
Anders Borg.

- Vill man göra reformer framöver måste man nog i en större utsträckning föra en diskussion om omprioriteringar, sade Anders Borg på en pressträff i anslutning till presentationen av budgetpropositionen, enligt nyhetsbyrån Direkt.

Framtida reformer måste i större utsträckning än tidigare finansieras av ökade intäkter, och ett område att ta in mer skatt är kommersiella fastigheter.

- Där har man en något lägre beskattning än i andra sektorer och vad som är långsiktigt rimligt, sade Borg, enligt nyhetsbyrån Direkt.

- Den kommersiella fastighetssektorn har ett behov av att få en förbättrad beskattningsmöjlighet. Sedan får man se vad det betyder, sade han och tillade att detta är en lång process.

Han vill dock inte återinföra fastighetsskatten för hushållen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige