Image

Bonnier miljardköper i Uppsala

Transaktioner Bonnier Fastigheter gör sitt andra fastighetsköp i Uppsala – köper nästan 25 000 kvadratmeter kontor av Hemfosa.
Publicerad den 29 Juni 2018

Hemfosa säljer Kungsängen 15:1 i Uppsala till Bonnier Fastigheter för cirka en miljard kronor.

Fastigheten, som ingår i dotterbolaget Nyfosas kommersiella fastighetsbestånd, är belägen i centrala Uppsala och omfattar en uthyrningsbar yta om 24 541 kvadratmeter bestående av kontorslokaler, där de största hyresgästerna är Nordea Bank, Arbetsförmedlingen och Bjerking AB.

Affären är villkorad av köparens finansiering och förväntas slutföras under juli månad. Frånträde beräknas ske den 31 augusti 2018.

– Vi har lyckats genomföra en bra affär där vi avyttrar en kommersiell fastighet i en stark marknad. Med det kapital som frigörs genom försäljningen kan vi fokusera på nya investeringar som bidrar till en ökad intjäningsförmåga, säger Jenny Lindholm, tillförordnad transaktionschef på Hemfosa.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Alecta Fastigheter storsatsning i Göteborg: "Dubbla beståndet inom fem till sju år"

Bolag Alecta Fastigheter gör en storsatsning på Göteborg. För att leda utvecklingen där hämtas Patrick Bernvid in som chef. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med att ansluta till Alecta Fastigheter, om bolagets ambitiösa planer för Göteborg och hur hans gamla fotbollskarriär hjälpt honom i fastighetsbranschen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY