Image

Bonava säljer hyresrättsprojekt i Tyskland

Transaktioner Bonava säljer två hyresrättsprojekt i Schönefeld och Teltow i Tyskland till fastighetsbolaget Industria Wohnen. Sammanlagt omfattar affären 248 hyreslägenheter.
Publicerad den 20 December 2016
Joachim Hallengren. Bild: NCC
Joachim Hallengren.

Det totala försäljningspriset uppgår till cirka 490 miljoner kronor.

– Hyresrätter är en central och växande del av vår affär och Tyskland är en strategiskt viktig marknad för oss. Utveckling av just kvalitativa och prisvärda hyresrätter ligger i linje med att förverkliga vår vision att skapa hem och levande områden där människor trivs, säger Joachim Hallengren, vd och koncernchef på Bonava.

I Schönefeld säljs ett hyresprojekt som omfattar 112 lägenheter och i Teltow säljs ett hyresprojekt som omfattar 136 lägenheter. Affärerna kommer resultatavräknas under fjärde kvartalet 2018 och i första kvartalet 2019. Slutförande och överlämnande av projekten planeras ske under första kvartalet 2019.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftsamling i strategiskt område – över 1 000 bostäder i pipen

Bygg/Arkitektur Kommunen och flera byggherrar gör gemensam sak för att förtäta på Hisingen i Göteborg. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY