Image

Bonava säljer 124 hyreslägenheter i Berlin

Transaktioner Bonava säljer ett hyresprojekt i Berlin till bostadsbolaget Wohnbau Bonn. Affären omfattar 124 hyreslägenheter fördelat på två hus. Priset är cirka 245 miljoner kronor.
Publicerad den 20 November 2018
Joachim Hallengren. Bild: Bonava
Joachim Hallengren.

– Berlin växer och det finns ett stort behov av prisvärda hem för alla. I och med denna affär med Wohnbau Bonn – den första med denna investerare – är vi med och möter detta behov. Av de 124 hyreslägenheterna är 99 lägenheter avsedda för Berlins modell för hyresgäster med lägre inkomster, säger Joachim Hallengren, vd och koncernchef för Bonava.

Hyreslägenheterna kommer att utgöra en del av det nya grannskapet Hugos som tar form i distriktet Mariendorf, Berlin. I närheten finns förskolor, skolor, livsmedelsbutiker och promenadstråk. Totalt kommer grannskapet att omfatta 450 hem för singlar, par och familjer.

Projektet beräknas överlämnas och resultatavräknas under andra kvartalet 2021.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige