Image
Joachim Hallengren.
Joachim Hallengren. Bild: Bonava

Bonava köper mark för 300 bostäder i Göteborg

Bostäder Bostadsutvecklaren Bonava har förvärvat mark i Billdal i södra Göteborg för att uppföra cirka 300 bostäder. Totalt ska 3 000 nya bostäder byggas i utvecklingsområdet Gatersered.
Publicerad den 4 Maj 2019

I Gatersered i Billdal planerar Bonava att skapa cirka 300 bostäder nära natur och hav. Området består av en blandad bebyggelse med såväl småhus som flerbostadshus. Här ska även ett nytt centrum byggas med skola och service. Dessutom kommer kollektivtrafiken utökas.

– Det här är en viktig och växande del av Göteborgsregionen som vi vill vara med och utveckla. Markköpet ligger i linje med vår strategi att både öka vår närvaro i Göteborg och att utveckla prisvärda boenden där många människor kan trivas och leva sina liv, säger Fredrik Hemborg, affärsenhetschef på Bonava Sverige.

Göteborgs kommun har tagit fram en fördjupad översiktsplan för Gatersered som är ett prioriterat utvecklingsområde. På 20 minuters pendlingsavstånd från centrala Göteborg ska cirka 3 000 bostäder byggas, vilket ligger i linje med kommunens ambition att kraftigt utöka volymen av bostäder i regionen.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige