Image

Bonava köper i Norge

Transaktioner Bonava har avtalat om förvärv av mark från Askøy Tomteselskap. Fastigheterna ligger nära Kleppestø centrum och Askøybron, ett område där Bonava kommer driva detaljplan för att uppföra cirka 480 hem.
Publicerad den 29 Mars 2017
Joachim Hallengren. Bild: Bonava
Joachim Hallengren.

Marken är belägen på ön Askøy som är en del av västra Bergen och präglas av ett varierat landskap med närhet till grönområden och utsikt över berg och hav.

Det är glädjande att vi utökar vår projekt- och byggrättsportfölj i ett bra bostadsläge i Askøy. Förvärvet gör att vi expanderar vår portfölj i Bergen avsevärt och det ligger i linje med vår strategi att utveckla levande platser och områden där människor trivs och lever sina liv, säger Joachim Hallengren, vd och koncernchef på Bonava.

Bonava kommer att få tillgång av marken under Q2 2017 och planerar för säljstart av de första hemmen under 2018.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Tarpen i ny satsning – "mycket hårdare konkurrens nu"

Transaktioner Tarpen Nordic var tidiga in i dagens kanske hetaste segment – samhällsfastigheter. För snart två år sedan avyttrade Tarpen hela sitt bestånd – nu bygger man upp ett nytt, inom samma segment och med samma investerarklientel som tidigare. Grundaren Mark Butler berättar här om den nya satsningen och om vad bolaget är mest intresserat av framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY