Image

Bonava genomför sin första investeraraffär i Estland

Transaktioner Bonava har sålt ett bostadsprojekt omfattande 84 lägenheter i Tallinn, Estland. Köparen är Lumi Capital och transaktionen är finansierad av LHV pensionsfond i Estland. Priset uppgår till cirka 71 miljoner kronor. Möjlighet finns att sälja ytterligare 84 lägenheter på liknande villkor i en eventuell andra etapp. Lägenheterna förväntas överlämnas till kund och resultatavräknas tredje kvartalet 2021.
Publicerad den 17 December 2018

– Försäljningen är den första till investerare i Estland för Bonava och är ett bevis på ytterligare steg mot att öka vårt fokus på prisvärda boenden och ett stort segment av kunder som har svårt att ta stora lån eller inte vill göra det. Idag utgörs det begränsade hyresutbudet som finns av huvudsakligen privata aktörer. Med detta erbjudande möjliggör Bonava den första affären någonsin i Baltikum till institutionella investerare, något som i sin tur möjliggör effektivare processer och därmed prisvärda hyreslägenheter med god kvalitet säger Joachim Hallengren, vd och koncernchef för Bonava.

Hyreslägenheterna är en del av projektet Uus-Mustamäe vilket är det största bostadsutvecklingsprojektet i Mustamäe som är den näst största stadsdelen i Tallinn. Grannskapet ligger på behagligt avstånd från storstadens puls men med smidiga förbindelser till stadskärnan. Totalt kommer området omfattas av 750 hem och en stor park när det står klart.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige