Image
Bonava förvärvar mark för 120 bostäder av Rikshem.
Bonava förvärvar mark för 120 bostäder av Rikshem. Bild: Rikshem/Reflex arkitekter

Bonava förvärvar mark för 120 bostäder av Rikshem

Transaktioner Bonava har tecknat avtal om förvärv av 120 byggrätter i Axelsberg, Stockholm, av Rikshem. Affären uppgår till 229 miljoner kronor och är villkorad av detaljplan med förväntat antagande i början av 2022. De första bostäderna förväntas färdigställas och överlämnas till kund under det fjärde kvartalet 2024.
Publicerad den 5 Juli 2021

– Markförvärvet ligger i linje med våra ambitioner att öka vår närvaro i Stockholm. Axelsberg är ett centralt och attraktivt bostadsområde där det finns goda förutsättningar för oss att skapa ett levande grannskap, säger Fredrik Hemborg, affärenhetschef, Bonava Sverige.

Det nya grannskapet är beläget vid Selmedalsvägen i Axelsberg med närhet till centrum, service och tunnelbana samt Mälaren och omkringliggande grönområden.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige