Image

Bolag nära konkurs

BOLAG Alliance Fastighetsutveckling har ansökt om företagsrekonstruktion. Bolaget har inte lyckats sälja sina nya bostäder, och haft stora problem med att få finansiering till nya projekt.
Publicerad den 23 Oktober 2008

Företaget har varit verksamt i Stockholmsområdet i ett tiotal år, och haft en projekteringstakt på 75 till 100 lägenheter om året, skriver Dagens Industri.

Men på senare tid har man haft stora problem med finansieringen av nya projekt.

- Det är inte någon som har sagt nej rakt av utan det har varit svårt att få besked. Man har inte varit beredd att säga vare sig ja eller nej, säger Stig Mörtsjö som är styrelseordförande och hälftenägare i bolaget, till Dagens Industri.

Bolaget har hamnat i ett moment 22, när man också har haft svårt att sälja sina färdiga lägenheter.

- Har man projekt som säljer dåligt kan varken banken eller vi finansiera oss på nya projekt utan det står helt stilla, säger Stig Mörtsjö.

Om fastighetsutvecklingsbolaget överlever blir det på bekostnad av ett antal underleverantörer, byggbolag och andra som inte får fullt betalt för utfört arbete, konstaterar Stig Mörtsjö.

- Det är klart att alla tycker naturligtvis att det är en väldigt besvärlig situation just nu och det är en situation som inte förstärker relationer. Det är helt klart, säger han till DI.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de bästa fastighetsaktierna

Bolag Frida Bratt som är sparekonom och expert på Nordnet ger sin syn på marknaden för Fastighetssverige. Här är de populäraste aktierna i branschen nu. Och det här tror hon om kontorsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY