Image
Boklok samarbetar med Helsingborgshem i Drottninghög.
Boklok samarbetar med Helsingborgshem i Drottninghög. Bild: Jaenecke arkitekter

Boklok och Helsingborgshem i nytt samarbete – målet 130 bostadsrätter

Bygg/Arkitektur Boklok och Helsingborgshem har tecknat ett samarbetsavtal med målet att bygga upp till 130 bostadsrätter på Drottninghög i Helsingborg. Planen är 26 radhus i två plan och sex fyravåningshus med totalt 104 lägenheter.
Publicerad den 17 Februari 2020

– Vi vill bidra till utvecklingen av Drottninghög genom att skapa hållbara hem som människor med vanliga plånböcker har råd med. Vårt område kompletterar befintlig bebyggelse, samtidigt som vi kan hjälpa till med att skapa variation i upplåtelseform och gestaltning. Vi planerar dessutom att sätta solceller på lägenhetshusen och det kommer inte att kosta de boende något extra, säger Jonas Spangenberg, vd på Boklok.

Nybygget kommer att ske i tre olika etapper och ambitionen är att kunna visa första delen på stadsmässan H22 i juni 2022 där Drottninghög är ett av tre huvudområden.

– Vi är mycket glada över samarbetet och att Boklok vill vara med i utvecklingen av Drottninghög. Det är ett betydelsefullt samarbete som bidrar till att öka både variation och attraktivitet i området, säger Lars Hansson, styrelseordförande på Helsingborgshem.

Den nya bebyggelsen ingår i detaljplanen för Grönkulla på Drottninghög som håller på att arbetas fram. Beslut om den nya detaljplanen förväntas vid årsskiftet 2020/2021 och planerad byggstart är under 2021.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige