Image

Blåkläder köper kontors- och lagerfastighet

TRANSAKTIONER Blåkläder, som utvecklar, producerar och säljer yrkeskläder handskar och skor, har förvärvat en fastighet på cirka 8 000 kvadratmeter i direkt anslutning till sitt befintliga huvudkontor i Svenljunga.
Publicerad den 15 September 2010

- Affären och investeringen är en tydlig markering att Svenljunga och Sverige är Blåkläders bas i idag och i framtiden. Det är härifrån vi ska produktutveckla och optimera våra flöden och vår logistik. Vi har många skäl att ha en stark tro på framtiden, säger Jan Wallberg, vd på Blåkläder.

Fastighetsförvärvet innebär att Blåkläder nästan fördubblar sina kontors- och lagerutrymmen i Svenljunga till cirka 20 000 kvadratmeter.

Blåkläder, som startade 1959 och som beräknas omsätta 450 miljoner kronor 2010, producerar årligen över två miljoner plagg i egna fabriker i Sri Lanka och Vietnam. Alla plagg för den europeiska marknaden distribueras via centrallagret i Svenljunga oavsett om slutdestinationen är Finland, Sverige, Tyskland eller något annat av de 13 länder där Blåkläder har egna dotterbolag.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige