Image

Blackstone och Areim lägger bud på finländskt börsbolag

Transaktioner Blackstone och Areim lägger ett bud på finländska Sponda. Budet har accepterats av aktieägare som har 46,9 procent av aktierna i Sponda.
Publicerad den 5 Juni 2017

Budet ligger på 5,19 euro per aktie (motsvarande 1 763 miljoner euro för samtliga aktier) och på måndagsförmiddagen handlas aktien precis på den nivån.

Budet innebär en premie på 28 procent sett på de senaste tre månadernas volymviktade medelpriset, 20,7 procent på fredagens stängningskurs och 1,8 procent sett till Spondas EPRA NAV i Q1-rapporten.

James Seppala, europeisk investeringschef på Blackstone:
- Vårt bud innebär ytterligare ett steg i Blackstones strategi att investera i högkvalitativa fastigheter och verksamheter i Norden. Det här är en spännande möjlighet att investera i den kommersiella fastighetsmarknaden i Finland och vi är nöjda med det starka stöd vårt bud har fått av Spondas styrelse, ledning och ledande aktieägare.

Therese Rattik, vd på Areim kommenterar:
- Det här är en unik möjlighet för Blackstone och Areim att investera i en högkvalitativ fastighetsverksamhet i Finland. Vi tror på den finska marknaden: ekonomin växer återigen och vi är imponerade av landets entreprenörskap och kreativitet. Vi kommer att göra betydande investeringar i fastigheterna och säkerställa att de möter kundernas krav även i framtiden. Vi har samarbetat med Blackstone i 15 år i Norden och är säkra på att vi kan bidra till verksamhetens framtida tillväxt.

JLL har varit rådgivare till Blackstone (bolaget Polar Bidco S.a.r.l).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige