Image
Blackstone köper Barnängen 6 på Södermalm av Angelo Gordon och Scius.
Blackstone köper Barnängen 6 på Södermalm av Angelo Gordon och Scius. Bild: Scius Partners

Blackstone köper stor kontorsfastighet i centrala Stockholm

Transaktioner Blackstone köper fastigheten Barnängen 6 i Stockholm, där bland annat Spotify idag har sitt kontor, från Angelo Gordon och samarbetspartnern Scius.
Publicerad den 7 April 2021

Barnängen 6 är en A-klassad kontorsfastighet och förvärvet görs av Blackstone Property Partners Europe ("BPPE"). BPPE är Blackstones europeiska corefond som kan äga och förvalta tillgångar utan bortre tidsgräns. Fondens fokus är på högkvalitativa och välbelägna fastigheter inom logistik, bostäder samt kontor över hela Europa.

Fastigheten är belägen i den tech-intensiva delen av Södermalm och har en påtaglig loftkänsla, generös takhöjd, en öppen planlösning samt fönster som går från golv till tak. Fastigheten är i praktiken uthyrd tillfullo, med Spotify som största hyresgäst.
– Barnängen 6 är belägen i ett av Stockholms mest dynamiska och populära områden. Denna transaktion visar på vår långsiktiga tro på högkvalitativa kontorsfastigheter i Stockholm, där efterfrågan på moderna och flexibla kontorslösningar fortsätter att växa, säger Michael Swank, Senior Managing Director, Blackstone.
– Vi är glada över möjligheten att fortsätta förvalta denna unika Södermalmsfastighet och att få finalisera det omfattande arbete vi har utfört tillsammans med Spotify för att utforma deras framtida kontor, säger Mikael Freudmann, vd för Scius.

Scius kommer att förbli ansvariga för fastighetsförvaltningen. Linklaters och Savills fungerade som rådgivare för Angelo Gordon. Roschier, Catella och PwC fungerade som rådgivare för Blackstone.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige