Image
Pop House, med Björn Ulvaeus och Conni Jonsson som ägare, köper Hasselbacken-fastigheten på Djurgården.
Pop House, med Björn Ulvaeus och Conni Jonsson som ägare, köper Hasselbacken-fastigheten på Djurgården. Bild: Pop House/Axel Ohlsson

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken av Pandox

Transaktioner Pop House, med Björn Ulvaeus och Conni Jonsson som huvudägare, köper Hotell Hasselbacken-fastigheten på Djurgården i Stockholm av Pandox för 480 miljoner kronor.
Publicerad den 20 Juni 2019

I februari förvärvade Pop House verksamheten av Scandic, och nu har man alltså även köpt fastigheten.

Det underliggande värdet för hotellbyggnaden på 480 miljoner kronor ger en positiv påverkan på Pandox EPRA NAV om cirka 100 miljoner kronor i det andra kvartalet 2019.

"Avyttringen sker till ett attraktivt pris givet hotellbyggnadens begränsade kommersiella utvecklingsmöjligheter med Pandox som ägare", menar Pandox.

Hotell Hasselbacken har 113 rum.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige