Bird & Bird rekryterar fastighetsexpert

Publicerad den 1 Februari 2016

Skicka till e-post

Bolag Carl-Magnus Uggla, Nimrod Badur och Ottilia Boström heter de nya medarbetarna på Bird & Bird.

Rekryteringarna är ett led i en höjd ambition kring att ytterligare stärka erbjudandet till klienter, liksom att fortsätta utveckla Bird & Birds nordiska erbjudande.

Carl-Magnus Uggla kommer närmast från Hannes Snellman där han var ansvarig för skattegruppen. På Bird & Bird blir han ansvarig delägare för Stockholmskontorets skattegrupp om åtta skattejurister. Carl-Magnus har mer än 16 års erfarenhet som rådgivare inom svensk och internationell företagsbeskattning med ett särskilt fokus på komplexa transaktioner och struktureringar.

- Bird & Bird har sedan länge en imponerande skattegrupp i Sverige. Det känns naturligtvis otroligt inspirerande att nu få vara med och leda samt utveckla gruppen ytterligare, både lokalt samt i samarbete med våra 1 100 jurister i 19 länder. Kombinationen av en stark skattegrupp och duktiga advokater inom ett stort antal områden, i en så internationell kontext, gör oss unikt kvalificerade att stödja klienterna med kommersiell skatterådgivning, säger Carl-Magnus.

Fastighetsexperten Nimrod Badur kommer också han från Hannes Snellman och blir på Bird & Bird ansvarig delägare för fastighetsgruppen. Nimrod är specialiserad på bland annat kommersiell fastighetsrätt, kommersiell hyresrätt, fastighetstransaktioner och infrastrukturprojekt.

- Bird & Bird har ett mycket starkt internationellt varumärke och i Sverige har de en stark fastighetsgrupp med oerhört bred kompetens. Det känns väldigt spännande och utmanande att tillsammans med framförallt de nordiska kontoren utveckla och bygga vidare på den framgångsrika strategin och att kunna erbjuda fastighetsmarknaden en oerhört konkurrenskraftig fastighetsexpertis, säger Nimrod.

Ottilia Boström kommer närmast från Cederquist och förstärker Bird & Birds internationella arbetsrätts- och incitamentsteam med spetskompetens inom europeiska ersättningsregelverk. Ottilias expertis omfattar även ett bredare spektrum av arbetsrätt, pensioner och incitament, särskilt i samband med gränsöverskridande transaktioner, omstruktureringar och omorganisationer.

- Bird & Bird är en byrå med specialister. Det är därför spännande att ansluta till Bird & Bird med min kompetens inom ersättningsregelverk. Byråns profil överensstämmer väldigt väl med mina pågående uppdrag och klientrelationer, liksom tidigare erfarenheter och jag ser jag fram emot fortsatta samarbeten på det internationella planet, säger Ottilia.

Rekryteringarna av Carl-Magnus, Nimrod och Ottilia stärker Bird & Birds erbjudande i linje med strategin att tillhandahålla förstklassig specialistkompetens inom ett antal utvalda rättsområden av central betydelse för våra klienter, liksom att ytterligare utveckla det nordiska erbjudandet tillsammans med kontoren i Köpenhamn och Helsingfors.

- Vi är mycket glada att välkomna tre så kompententa medarbetare. Carl-Magnus, Nimrod och Ottilia besitter alla särskilt intressant expertis inom sina områden och kommer att spela en viktig roll i den fortsatta utvecklingen och integrationen av våra nordiska verksamheter, säger Hans Svensson, Managing Partner på Stockholmskontoret.


- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se


Relaterade artiklar

ÄmnenBird & Bird på Branschguiden

Bird & Bird LLP är en internationell och fullt integrerad affärsjuridisk advokatbyrå med drygt 1200 jurister i 20 länder. Bird & Birds identitet bygger på vår långa historia som byrå med fokus på teknikintensiva branscher, vilket också är kärnan i byråns kultur och organisation. Vi kombinerar kunskap om kommersiella och tekniska förhållanden som råder inom olika branscher med gedigen juridisk kompetens och lång erfarenhet inom berörda rättsområden. På så vis kan Bird & Bird erbjuda juridisk rådgivning som är anpassad till varje klients specifika behov.

Vår svenska fastighetsgrupp är en del av vårt internationella team som består av 70 jurister från alla våra olika kontor. Vår kompetens grundar sig på flera års dedikerat arbete där vi...

Läs mer om Bird & Bird på Branschguiden


Skicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Partnertext

Vill du utveckla framtidens Göteborg?

Presenteras av MIKE KOMMERSIELLA FASTIGHETER

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Amerikanska jätten letar fler förvärv – och fler partners

Bolag En ny amerikansk storspelare har äntrat Sverige. I en exklusiv intervju med Fastighetssverige berättar Anuj Mittal, co-portfolio manager på Angelo Gordon, om bolagets syn på den svenska marknaden, vilka segment man letar efter och vad man tittar efter i potentiella nya partners.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus

Fastighetssverige på sociala medier


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige
Sven-Olof Johansson, Biljana Pehrsson och Bo Wikare diskuterar Göteborgsmarknaden på framtidsseminariet Göteborg 400+ den 21 maj.

GBG 400+ – "Stockholmspanelen" om Göteborg på lång siktSex byggherrar ska utveckla den nya staden Landvetter Södra.

Sex byggherrar utvalda för att utveckla ny västsvensk stadHemköp öppnar sin tredje butik i Västerås.

Hemköp öppnar ny butik i Västerås+ Plus
Anuj Mittal, co-portfolio manager på Angelo Gordon, är på jakt efter nya partners i Stockholm.

Amerikanska jätten letar fler förvärv – och fler partnersStaffan Ingvarsson.

Staffan Ingvarsson blir ny vd för Stockholm Business RegionNCCpano

NCC hyr ut till Nordea och startar nytt kontorsprojektDigitaliseringsminister Anders Ygeman är en av talarna på ett av årets viktigaste event - Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering på Waterfront i Stockholm den 8 maj.

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering – Anders Ygeman öppningstalar+ Plus
Cattis Carlén, blir politisk sakkunning åt Per Bolund.

Därför går Cattis Carlén till FinansdepartementetFastighetssverige PLAY


Branschguiden

Nordika den omdaning av Amasten som Jan-Erik Höjvall & Co påbörjat.

Nordika blir ny huvudägare i AmastenFastigheten Elefanten 40 i Malmö.

Wihlborgs hyr ut 8 200 kvadratmeter till Malmö stadKalmar.

Rikshem köper i KalmarPerol Fastigheter uppför en ny domstolsbyggnad i Hudiksvall.

Perol tecknar avtal med DomstolsverketPrime Living, med Hans Sandén som vd, ingår ett låneavtal med vissa aktieägare.

Prime Living lånar med Original Issue Discount om 25 procentHuvudägaren Klövern, med vd Rutger Arnhult, garanterar företrädesemssionen i Tobin Properties till 100 procent.

Tobin: Stor nyemission för att täcka obligationGrundaren Stefan Larsson lämnade vd-stolen på Bimobject och blir Chief Strategy Officer (CSO). Johan Svanström är ny tf vd.

Bimobject-grundarens nya roll klarJakob Österberg, vd för Slottsviken och ägare i Lackarebäck Holding.

Huvudägare lägger budpliktsbud på Spotlight-bolagKvarteret Nystavaren.

Bygg-Fast säljer byggrätter i EskilstunaSweco skapar ett Digital Office. Per Vidar Lundberg har rekryterats som digital affärsutvecklingschef.

Sweco skapar Digital OfficeSkärholmens Fastighetsägare: Oliver Berger, projektledare, Catarina Johansson Nyman, avgående vd, Anette Sand, ordförande, Sonny Söderström, tillträdande vd, och Henrik Tufvesson, vice ordförande.

Ny vd för Skärholmens FastighetsägareCarl Berthammar och Joanna Heikkilä.

Olov Lindgren gör satsning på energi- och hållbarhetsfrågor
Se fler nyheter