Bird & Bird rekryterar fastighetsexpert

Publicerad den 1 Februari 2016

Skicka till e-post

Bolag Carl-Magnus Uggla, Nimrod Badur och Ottilia Boström heter de nya medarbetarna på Bird & Bird.

Rekryteringarna är ett led i en höjd ambition kring att ytterligare stärka erbjudandet till klienter, liksom att fortsätta utveckla Bird & Birds nordiska erbjudande.

Carl-Magnus Uggla kommer närmast från Hannes Snellman där han var ansvarig för skattegruppen. På Bird & Bird blir han ansvarig delägare för Stockholmskontorets skattegrupp om åtta skattejurister. Carl-Magnus har mer än 16 års erfarenhet som rådgivare inom svensk och internationell företagsbeskattning med ett särskilt fokus på komplexa transaktioner och struktureringar.

- Bird & Bird har sedan länge en imponerande skattegrupp i Sverige. Det känns naturligtvis otroligt inspirerande att nu få vara med och leda samt utveckla gruppen ytterligare, både lokalt samt i samarbete med våra 1 100 jurister i 19 länder. Kombinationen av en stark skattegrupp och duktiga advokater inom ett stort antal områden, i en så internationell kontext, gör oss unikt kvalificerade att stödja klienterna med kommersiell skatterådgivning, säger Carl-Magnus.

Fastighetsexperten Nimrod Badur kommer också han från Hannes Snellman och blir på Bird & Bird ansvarig delägare för fastighetsgruppen. Nimrod är specialiserad på bland annat kommersiell fastighetsrätt, kommersiell hyresrätt, fastighetstransaktioner och infrastrukturprojekt.

- Bird & Bird har ett mycket starkt internationellt varumärke och i Sverige har de en stark fastighetsgrupp med oerhört bred kompetens. Det känns väldigt spännande och utmanande att tillsammans med framförallt de nordiska kontoren utveckla och bygga vidare på den framgångsrika strategin och att kunna erbjuda fastighetsmarknaden en oerhört konkurrenskraftig fastighetsexpertis, säger Nimrod.

Ottilia Boström kommer närmast från Cederquist och förstärker Bird & Birds internationella arbetsrätts- och incitamentsteam med spetskompetens inom europeiska ersättningsregelverk. Ottilias expertis omfattar även ett bredare spektrum av arbetsrätt, pensioner och incitament, särskilt i samband med gränsöverskridande transaktioner, omstruktureringar och omorganisationer.

- Bird & Bird är en byrå med specialister. Det är därför spännande att ansluta till Bird & Bird med min kompetens inom ersättningsregelverk. Byråns profil överensstämmer väldigt väl med mina pågående uppdrag och klientrelationer, liksom tidigare erfarenheter och jag ser jag fram emot fortsatta samarbeten på det internationella planet, säger Ottilia.

Rekryteringarna av Carl-Magnus, Nimrod och Ottilia stärker Bird & Birds erbjudande i linje med strategin att tillhandahålla förstklassig specialistkompetens inom ett antal utvalda rättsområden av central betydelse för våra klienter, liksom att ytterligare utveckla det nordiska erbjudandet tillsammans med kontoren i Köpenhamn och Helsingfors.

- Vi är mycket glada att välkomna tre så kompententa medarbetare. Carl-Magnus, Nimrod och Ottilia besitter alla särskilt intressant expertis inom sina områden och kommer att spela en viktig roll i den fortsatta utvecklingen och integrationen av våra nordiska verksamheter, säger Hans Svensson, Managing Partner på Stockholmskontoret.


- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se


Relaterade artiklar

ÄmnenBird & Bird på Branschguiden

Bird & Bird LLP är en internationell och fullt integrerad affärsjuridisk advokatbyrå med drygt 1200 jurister i 20 länder. Bird & Birds identitet bygger på vår långa historia som byrå med fokus på teknikintensiva branscher, vilket också är kärnan i byråns kultur och organisation. Vi kombinerar kunskap om kommersiella och tekniska förhållanden som råder inom olika branscher med gedigen juridisk kompetens och lång erfarenhet inom berörda rättsområden. På så vis kan Bird & Bird erbjuda juridisk rådgivning som är anpassad till varje klients specifika behov.

Vår svenska fastighetsgrupp är en del av vårt internationella team som består av 70 jurister från alla våra olika kontor. Vår kompetens grundar sig på flera års dedikerat arbete där vi...

Läs mer om Bird & Bird på Branschguiden


Skicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Senast från Fastighetssverige Plus

Privat fastighetsägare säljer allt till Balder

Transaktioner Fastighetssverige berättar mer förvärvsprocessen – och säljaren – i Balders 800-miljonersaffär i Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus

Fastighetssverige på sociala medier


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige
+ Plus

De är mest jämställda i branschen+ Plus
Johan Bråkenhielm.

Ännu ett toppnamn lämnar StendörrenAxel Josefson, Cecilia Fasth, Gunilla Grahn-Hinnfors och Patrik Andersson medverkar i ett panelsamtal med fokus på Göteborgs utveckling den 27 augusti på Posthotellet.

Lokalmarknadsdagen: Göteborgs stora framtidsfrågor diskuterasAnders Danielsson, vd för Skanska.

Skanska miljardsäljer i HelsingforsOla Serneke.

Ola Serneke sommarpratar: "Hedrande"Gustav Källén.

Svefa förstärker transaktionsteamet med två nya medarbetareLilium fyller upp med Region VästernorrlandEastnine planerar unikt kontorshus i träFastighetssverige PLAY


Branschguiden

Kristofer Ehrenborg.

Forsen stärker upp chefsledet i Göteborg+ Plus

Ramstedt: "Målet är att hitta affärer där vi kan tillföra värden"+ Plus

De har störst driftöverskott i branschenAilon utvecklar 5 000 nya bostäder med utländsk bjässeNyfosas Jens Engwall intervjuas på Fastighetsmarknadsdagen Skåne den 22 augusti.

Fastighetsmarknadsdagen Skåne: Heta Stolen – Jens EngwallJuvelen.

Vasakronan köper Juvelen för 563 miljonerDavid Neil

Genesta säkrar 3,6 miljarder till ny fondKlart för byggstart av Northvolts batterifabrik i SkellefteåHanna Tolke.

Svenska Handelsfastigheters CFO lämnar bolagetBrf Kronhöjden.

Hive Workspace öppnar hos Riksbyggen i PartillePeter Walhed.

Ny fastighetschef till Uppsala SkolfastigheterViktor Svensson, vd för Rejlers, och Peter Syrén, vd för Midroc Properties, och Maria Ekström, affärschef kommersiellt på Midroc Properties.

Rejlers flyttar in i The Edge
Se fler nyheter