Image
Biljana Pehrsson.
Biljana Pehrsson. Bild: Castellum

Biljana Pehrsson tillträder som vd för Castellum i dag

Bolag Castellums styrelse har utsett Biljana Pehrsson till vd och koncernchef för Castellum. Hon tillträder sin roll i dag, den 8 december. Därtill har Ylva Sarby Westman utsetts till vice vd och CFO för Castellum.
Publicerad den 8 December 2021

Biljana Pehrsson kommer närmast från posten som vd för Kungsleden som hon innehaft sedan 2013.

– Det är glädjande att förvärvet av Kungsleden nu går in i nästa fas. Tillsammans skapar vi en aktör av betydande storlek inom en bransch där storlek i kombination med hållbar och innovativ serviceutveckling spelar en allt större roll. Jag välkomnar Biljana och Ylva och ser fram emot att utveckla Castellums tillväxt, hållbarhet och lönsamhet tillsammans, säger Rutger Arnhult, styrelseordförande Castellum AB.

– Jag ser fram emot att leda Nordens största noterade kommersiella fastighetsbolag med fokus på hållbar tillväxt. Vårt gemensamma bolags storlek, finansiella styrka och kombinerade branscherfarenhet ger oss en förstärkt konkurrenskraft till glädje och nytta för våra kunder, medarbetare, aktieägare och långivare, säger Biljana Pehrsson, ny vd för Castellum.

Ylva Sarby Westman kommer närmast från posten som vice vd och CFO på Kungsleden och har innehaft olika ledande befattningar på Kungsleden sedan 2009. Hon blir nu även vd i Kungsleden, som numera är ett dotterbolag till Castellum.

Biljana Pehrsson medverkar i en intervju under Lokalmarknadsdagen den 20 januari på Clarion Hotel Post i Göteborg. Anmäl dig här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige