Image
Besqab köper av Victoria Park.
Besqab köper av Victoria Park. Bild: Istock

Besqab köper utvecklingsfastighet i Eskilstuna av Victoria Park

Transaktioner Besqab har avtalat om att förvärva en fastighet med lagakraftvunnen detaljplan i Skiftinge i Eskilstuna. Detaljplanen möjliggör utveckling av ett flerbostadshus med byggrätt för cirka 70 bostäder.
Publicerad den 21 December 2021

Besqab har tecknat avtal med Victoria Park om förvärv av del av fastigheten Diplomaten 2 m.fl. i Eskilstuna. Fastigheten är belägen i stadsdelen Skiftinge strax norr om Eskilstuna centrum och har en lagakraftvunnen detaljplan för utveckling av ett flerbostadshus i fyra våningar med totalt cirka 6 500 kvadratmeter BTA. Besqabs ambition är att uppföra ett vårdboende med cirka 70 lägenheter men detaljplanen tillåter även utveckling av hyresrätter och bostadsrätter.

– Detta förvärv ligger väl i linje med vår strategi att även utveckla hyresbostäder och vårdboenden för egen förvaltning kring Mälardalen. Det är väldigt kul att vi nu tar steget in i Eskilstuna och förvärvar färdiga bostadsbyggrätter i ett läge med stor utvecklings-potential, säger Andreas Wik, chef Fastighetsutveckling och Fastigheter på Besqab.

– Utvecklingen av Skiftinge går framåt och här ser vi möjligheten vara del av den resan genom att komplettera området med trivsamma vårdbostäder för den ökande andelen äldre i befolkningen samt leverera en välplanerad arbetsmiljö för en framtida hyresgäst, säger Bo Björfors, chef Vårdfastigheter på Besqab.

Förvärvet genomförs som en bolagsaffär. Tillträde sker preliminärt under andra halvåret 2022.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 40 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige