Image
Besqab köper av Victoria Park.
Besqab köper av Victoria Park. Bild: Istock

Besqab köper utvecklingsfastighet i Eskilstuna av Victoria Park

Transaktioner Besqab har avtalat om att förvärva en fastighet med lagakraftvunnen detaljplan i Skiftinge i Eskilstuna. Detaljplanen möjliggör utveckling av ett flerbostadshus med byggrätt för cirka 70 bostäder.
Publicerad den 21 December 2021
Annons
Image

Besqab har tecknat avtal med Victoria Park om förvärv av del av fastigheten Diplomaten 2 m.fl. i Eskilstuna. Fastigheten är belägen i stadsdelen Skiftinge strax norr om Eskilstuna centrum och har en lagakraftvunnen detaljplan för utveckling av ett flerbostadshus i fyra våningar med totalt cirka 6 500 kvadratmeter BTA. Besqabs ambition är att uppföra ett vårdboende med cirka 70 lägenheter men detaljplanen tillåter även utveckling av hyresrätter och bostadsrätter.

– Detta förvärv ligger väl i linje med vår strategi att även utveckla hyresbostäder och vårdboenden för egen förvaltning kring Mälardalen. Det är väldigt kul att vi nu tar steget in i Eskilstuna och förvärvar färdiga bostadsbyggrätter i ett läge med stor utvecklings-potential, säger Andreas Wik, chef Fastighetsutveckling och Fastigheter på Besqab.

– Utvecklingen av Skiftinge går framåt och här ser vi möjligheten vara del av den resan genom att komplettera området med trivsamma vårdbostäder för den ökande andelen äldre i befolkningen samt leverera en välplanerad arbetsmiljö för en framtida hyresgäst, säger Bo Björfors, chef Vårdfastigheter på Besqab.

Förvärvet genomförs som en bolagsaffär. Tillträde sker preliminärt under andra halvåret 2022.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Victoria Park AB på Branschguiden

Victoria Park AB (publ) är ett börsnoterat fastighetsbolag på Nasdaq Stockholm Mid Cap med fokus på bostäder på tillväxtorter i landet.

Med ett långsiktigt förvaltningsarbete och socialt ansvarstagande för ett attraktivare boende skapar Victoria Park värden för boende, medarbetare, aktieägare, samhället och andra intressenter.

Läs mer om Victoria Park AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige