Image
Besqab köper projekt av Niam i Mariehäll, Bromma.
Besqab köper projekt av Niam i Mariehäll, Bromma. Bild: Besqab

Besqab köper Brommaprojekt av Niam

Transaktioner Besqab förvärvar ett bostadsprojekt med lagakraftvunnen detaljplan i Mariehäll i Bromma från Niam. Projektet avser en påbyggnad av en befintlig industrifastighet i kvarteret Vandenbergh och omfattar totalt cirka 275 bostäder samt en förskola och ett LSS-boende. Kvarteret ligger centralt, nära Sundbybergs centrum, i ett högt läge invid Bällstaån. Produktionsstart planeras under 2021.
Publicerad den 28 December 2020

Mariehäll har de senaste 20 åren successivt omvandlats till en populär och levande stadsdel mellan Bromma och Sundbyberg. Besqab har genom åren framgångsrikt utvecklat flera attraktiva projekt i området såsom Bällstabacken, Margretero, Bällstablick och Båtsman i närliggande Annedal.

– Vi är glada att göra det här förvärvet i den här populära delen av Bromma som vi känner väl, säger Johan Westring, chef för Affärsutveckling och Exploatering på Besqab. Det är en stadsdel med mycket goda bostadskvalitéer invid Bällstaån och med gångavstånd till centrala Sundbyberg med affärer, service och kommunikationer.

Fastigheterna ligger i huvudsak ovanpå en befintlig stabil industribyggnad, ursprungligen uppförd för tryckeriverksamhet. Projektet innefattar totalt 275 bostäder där majoriteten är lägenheter som kommer att uppföras i en påbyggnad om 4-7 våningar på taket till tryckeribyggnaden. Därutöver planeras för stadsradhus, LSS-bostäder och en ny förskola.

– Förvärvet är ett bra tillskott till vår fina byggrättsportfölj. Med en färdig detaljplan kan vi med kort startsträcka erbjuda attraktiva bostäder i ett högt och fritt läge med utsikt över Bällstaån. Projektet är ett av de sista nybyggnadsprojekten i närområdet och den nya strandpromenaden, som kommer att anläggas av kommunen, stärker platsens kvalitéer ytterligare, säger Carola Lavén, vd för Besqab.

Underliggande fastighetsvärde uppgår till cirka 385 miljoner kronor. Tillträde och betalning sker under sommaren 2021. Detaljplanen har vunnit laga kraft och produktionsstart sker i etapper där den första etappen planeras till andra halvan av 2021.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige