Image
Carola Lavén.
Carola Lavén. Bild: Besqab

Besqab får ny markanvisning i Årsta

Bostäder Besqab har av Stockholms stad fått en markanvisning vid Årstatråket mellan Årsta torg och Årstafältet innefattande cirka 100 bostäder varav ungefär hälften kommer att utgöra seniorboenden.
Publicerad den 15 Oktober 2021

– Vi är glada för den här markanvisningen som också blir Besqabs första projekt i Årstastråket. Det är ett mycket bra bostadsläge med närhet till kommunikationer, skolor och service samt med närhet till den stora nya stadsparken som anläggs på Årstafältet, säger Carola Lavén, vd på Besqab.

Markanvisningen, som som Fastighetssverige skrivit om tidigare i september, innebär att Besqab kommer att uppföra ett nytt kvarter med cirka 100 bostadsrättslägenheter designade för en enkel vardag och en hälsosam livsstil, där ungefär hälften av bostäderna planeras att utformas som seniorbostäder. I samband med att bostäderna uppförs kommer ett nytt torg att anläggas i anslutning till Besqabs nya kvarter.

– För att skapa en levande stadsmiljö som kan erbjuda ett bekvämt liv för människor i alla åldrar, kommer de nya kvarteren få kommersiella ytor i bottenvåningarna. Dessutom kommer de gång- och cykelstråk som passerar förbi torget, knyta samman de äldre delarna av Årsta med den nya stadsdelen Årstastråket, säger Johan Westring, Chef för Ackvisition och Exploatering på Besqab.

Arbetet med att ta fram ett planförslag kommer att inledas under vintern 2021/2022 och produktionsstart planeras preliminärt till 2025.

- Susanna Sundström
susanna@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige