Image
Bild: Berns

Berns utökar i Stockholm

Uthyrning Aberdeen Asset Management har tecknat avtal med Berns Group i Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Livs fastighet Sumpen 6 på Norrlandsgatan 34 i Stockholm. Berns hyr hela den 2 100 kvadratmeter stora fastigheten som kommer att användas för två restauranger, bar, konferens, butik och kontor. Avtalets löptid är 20 år.
Publicerad den 14 December 2011
Nu utökar Berns sin verksamhet i Stockholm. På bilden syns fastigheten vid Berzelii Park i Stockholm. Bild: Balder. Bild: Berns
Nu utökar Berns sin verksamhet i Stockholm. På bilden syns fastigheten vid Berzelii Park i Stockholm. Bild: Balder.

Fastigheten Sumpen 6 uppfördes 1895 och innefattar fyra våningar samt en takvåning och innergård. I gatuplan på cirka 500 kvadratmeter öppnar Berns restaurang, bar och ett showroom/butik. En halv trappa upp, belägen vid innegården, öppnas ytterligare en restaurang. Båda restaurangerna kommer att följa Berns övriga koncept med högkvalitativ mat, dryck och service.
- Berns verksamhet kommer att aktivera den här delen av Norrlandsgatan på ett mycket trevligt sätt. Vi är glada över att ha hittat en hyresgäst som bidrar så positivt både till fastigheten och till utvecklingen av området, säger Jens Linderstam, chef för retail och fastighetsutveckling på Aberdeen Asset Management.

De övriga våningsplanen på mellan 200 - 500 kvadratmeter kommer att användas till konferens- och eventverksamhet.
- Norrlandsgatan 24 är första projektet i vår expansionsplan utanför Berns klassiska byggnad vid Berzelii Park. Vår tanke är att skapa ett hus som rymmer restaurang, bar, butik och konferensmöjligheter på ytterligare ett toppläge i centrala Stockholm, säger Yvonne Sörensen, vd för Berns.

Tillträde är satt till den 1 januari 2012 och Berns verksamhet på Norrlandsgatan beräknas vara igång till sommaren då innergårdens servering öppnar. Restaurang, bar och butik invigs i början av hösten 2012.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige